Vi Mònica de Sardenya DOC

Inici>Productes >Vi Mònica de Sardenya DOC

Vi Mònica de Sardenya DOC

La Mònica és una de les varietats sardes més antiga; es pot trobar a tota l'illa de Sardenya amb una superfície cultivada de gairebé 3000 hectàrees.

  • Vi Mònica de Sardenya DOC
1

Hi ha dues teories sobre l'origen d'aquest raïm. La primera diu que va ser introduït a Sardenya pels monjos Camaldulesos al segle XI. La segona atribueix a la dominació catalana la introducció de la Mònica, ja que en algunes zones s'anomena també "Monica di Spagna" o "Uva Mora". Els ceps necessiten de terrenys profunds i calcaris, en zones ben exposades a la llum solar. El vi obtingut exclusivament amb Monica trobem perfums de cireres i móres, confitura de fruita vermella i notes d'espècies i ametllades dolces. Dels ceps de Monica obtenim dues DOs : Monica di Sardegna i Monica di Cagliari. Aquesta  última no es fa servir gaire més.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: L'Alguer
Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • L'Alguer
    • L'Alguer
    • L'Alguer
    • L'Alguer
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.