Mongeta de Collsacabra

Inici>Productes >Mongeta de Collsacabra

Mongeta de Collsacabra

El cultiu d'aquesta varietat de mongeta al Collsacabra Ús forša recent, no tÚ mÚs de cinquanta anys de vida. Va substituir la mongeta habitual de la zona, coneguda com a mongeta de la Serra. La seva producciˇ Ús molt escassa i estÓ en regressiˇ.

  • Mongeta de Collsacabra
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

╔s una mongeta molt petita, fina de pell, cremosa i de mata baixa, similar en aspecte al fesol de Santa Pau, per˛ aquesta Ús mÚs menuda i de pell mÚs fosca. En ser petita, Ús de cocciˇ rÓpida. Es sembra entre els mesos de maig i juny i s'arrenca entre finals de setembre i comenšaments d'octubre, tot i que en deixar-se assecar presenten un temps de conservaciˇ alt. Alguns restaurants de la zona l'han incorporat a les seves cuines.

Categoria: Arr˛s, cereals i llegums.
Propi de: Osona
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informaciˇ complementÓria:

Es comercialitza a granel en establiments especialitzats propers a la zona de producciˇ.

Atributs i propietats nutricionals:

La mongeta, com la resta de llegums, Ús un aliment que contÚ principalment hidrats de carboni complexes. A mÚs, aporta una quantitat important de prote´nes, que tot i ser d'un valor biol˛gic inferior, si es combinen amb cereals s'obtÚ una prote´na d'elevada qualitat. TambÚ cal destacar el seu contingut en fibra, que millora el restrenyiment, disminueix el risc de cÓncer d'origen gastrointestinal i afavoreix la sacietat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.