Moll de roca

Inici>Productes >Moll de roca

Moll de roca, Moll vermell

A la Mediterrània existeixen dues espècies de molls; el moll de fang o blanc -Mullus barbatus- i el moll de roca o vermell -Mullus surmuletus-, que és el més apriaciat.

  • Moll de roca
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

El moll de roca -Mullus surmuletus- de color vermell més intens amb zones i franges grogues i que viu sobre fons rocosos o de conglomerats, variant de color segons el fons en el qual es trobi, es reprodueix de març a juliol i els juvenils, que són inicialment pelàgics, viatgen sota objectes flotants a la deriva. Mostren un bell color metèl·lic per mimesi amb el blau de l'oceà. Pot assolir una mida aproximada de 40 centímetres i arribar als 2 quilograms de pes, la qual cosa no és gens comuna en el nostre mar. La carn és comptacte i molt saborosa. Es consumeixen fregits, torrats, o al forn, però no bullits ni guisats. Es moll ha de ser pescat, torrat i menjat” (dita popular mallorquina).

Propi de: Illes Balears
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
junjulagosetoctnovdes
Atributs i propietats nutricionals:

El moll és un peix blau constituït per un 77% d'aigua, que aporta poques calories (109 kcal/100 g). És ric en proteïnes (19%) d'alt valor biològic i fàcilment digeribles, per mor de la tendra vaina conjuntiva que embolcalla els seus músculs, la seva carn. Presenta un  contingut en greixos no gaire elevat (3,8%) que són cardiosaludables (àcids grassos insaturats i omega-3). Aporta fòsfor, iode, calci, magnesi, potassi, sodi, seleni, vitamina A, D, E, K i vitamines del grup B.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.