Menjar blanc de Reus

Inici>Productes >Menjar blanc de Reus

Menjar blanc de Reus

El menjar blanc és un producte molt antic que ja es troba recollit en el Llibre de Sent Soví, datat al segle XIV. Present a les comarques tarragonines, el menjar blanc ha esdevingut a Reus un producte típic d’hivern.

  • Menjar blanc de Reus
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Es tracta d'unes postres dolces, d'aspecte similar a un flam de color blanc, elaborades amb ametlles pelades, farina d'arròs, ratlladura de llimona, canyella i sal. Té una consistència flonja i merengada i un sabor dolcenc, marcat per l'aroma de l'ametlla. Es pot consumir tant fred com calent per postres, sobretot en dies festius i durant el període de la Quaresma.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Reus
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza a pastisseries de la ciutat de Reus i de localitats veïnes.

Atributs i propietats nutricionals:

Les seves propietats nutricionals deriven dels seus principals ingredients, les ametlles i la farina d'arròs. Els greixos de l'ametlla són principalment monoinsaturats i amb un contingut  notable de fitoesterols, ambdós beneficiosos per a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids en sang. A més, destaquen pel seu contingut en fibra i minerals com el calci, el magnesi, el ferro i el potassi. L'arròs aporta bàsicament hidrats de carboni, fet que fa d'aquest producte un aliment molt complert que es pot introduir dins d'una alimentació variada i equilibrada.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.