Meló d'Artesa de Segre

Inici>Productes >Meló d'Artesa de Segre

Meló d'Artesa de Segre

És una varietat de meló adaptada als conreus d'horta de secà de les comarques de la Plana de Lleida i el seu cultiu, tot i haver patit una recessió als anys 1990, s'ha dinamitzat a través d'algunes iniciatives locals.

  • Meló d'Artesa de Segre
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

El meló conreat als secans de la comarca d'Artesa de Segre és del tipus Pell de gripau, que es beneficia de les caraterístiques d'aquesta contrada: per una banda, els sóls profunds, fèrtils i secans lliuren l'aigua justa per tal que el fruit tingui la mida adient, i d'altra banda, el potent sol i els contrastos de temperatura entre el dia i la nit, propis del microclima de la zona, donen al meló d'Artesa el seu alt contingut en sucres i una sanitat envejable. Es tracta d'un meló de pell rugosa, de color verd fosc i forta, cosa que permet una llarga conservació. La carn és compacta, dolça i blanca. La sembra té lloc durant la segona quinzena d'abril, quan les temperatures comencen a pujar prou perquè la planta neixi i creixi adequadament i la collita té lloc entre els mesos de juliol i agost.

Categoria: Fruita fresca.
Propi de: Artesa de Segre
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
julago
Informació complementària:

Es comercialitza a fruiteries i parades de mercats properes a l'àrea de producció.

Atributs i propietats nutricionals:

Fruita rica en aigua i baixa en sucres, per tant la seva aportació en calories és escassa.  Es tracta d'un hidratant ideal, on el seu consum pot ser en la quantitat desitjada sense por a ingerir un excés de calories ni de sucres i per això està especialment indicat en dietes de control de pes. En la polpa de color taronja hi trobem el beta-carotè que és transformat dins el nostre organisme en vitamina A, essencial per a la visió i el bon estat de la pell, cabell i mucoses. L'acció antioxidant  l'aporta la vitamina C  i els minerals més destacats són el potassi i el magnesi.  L'abundància en potassi i aigua el fa un aliment diürètic per excel·lència la qual cosa és beneficiós pels qui pateixen d'hipertensió o retenció de líquids. No obstant els qui pateixen insuficiència renal i la seva dieta requereix un control del potassi hauran de restringir el consum de meló.

Comentaris rebuts (1)
  • marc
  • 22/03/2010 a les 21:49 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "el meló més bo que he tastat mai "
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.