Melmelada de gerdons

Inici>Productes >Melmelada de gerdons

Melmelada de gerdons, melmelada de gerds, melmelada de xordons,

Les melmelades i confitures són un recurs domèstic d'aprofitament i conservació tradicional de les zones de muntanya. La melmelada de gerdons és una de les més populars dels Pirineus, que habitualment era de consum domèstic de gerds silvestres, però que algunes empreses han comecialitzat en els darrers anys.

  • Melmelada de gerdons
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

S'elabora només amb ingredients naturals: gerds ben madurs, aigua i sucre. Per fer-la es posen a bullir en una olla les mateixes quantitats dels tres ingredients, sense altres additius ni conservants.En resulta una melmelada espessa i de textura gelatinosa d'un color vermell intens. Es pot consumir amb iogurt o formatge fresc, així com amb pa per esmorzar o per berenar.

Categoria: Xocolata i dolços.
Propi de: El Pont de Suert
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es ven en pots de vidre en establiments de queviures de l'Alta Ribagorça, en especial del Pont de Suert.

Atributs i propietats nutricionals:

La melmelada és un producte amb un valor energètic bastant elevat, ja que el seu component principal és el sucre. Tot i això, degut a la quantitat en que es consumeix és un producte que es pot incloure de forma habitual a la dieta. Degut al procés de cocció es perden una gran quantitat de les vitamines que té la fruita, tot i que se'n conserva la fibra.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.