Malvasia de Banyalbufar

Inici>Productes >Malvasia de Banyalbufar

Malvasia de Banyalbufar

Aquesta varietat començà a plantar-se de forma extensiva a la Serra de Tramuntana durant la primera meitat del segle XVI. Després de la fil·loxera, les marjades de Banyalbufar es trobaven farcides d’una nova planta, més segura i rendible: la tomatiguera. Així, l’elaboració de la malvasia pràcticament desaparegué a finals de la dècada dels anys 50 del segle XX. Es conservaren algunes parres originals només gràcies a l’esforç romàntic d'algunes persones. L’any 1995, l’Ajuntament de Banyalbufar i un grup d’emprenedors iniciaren un projecte de recuperació de la varietat original malvasia de Banyalbufar.

  • Malvasia de Banyalbufar
  • Malvasia de Banyalbufar
  • Malvasia de Banyalbufar
  • Malvasia de Banyalbufar
1
2
3
4
Distintiu:
    • Vi de la terra Serra de Tramuntana-Costa Nord
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

La Malvasia de Banyalbufar és un vi blanc sec, amb una graduació alcohòlica que oscil.la entre 14 i 14.5 graus. És un vi potent, amb marcada personalitat varietal al nas i gran volum en boca. Té un aroma fi de raïm ben madur, amb records d'albercocs, mandarines i flor de taronger. Ens arriba per via retronasal un lleuger toc mineral, que ens recorda on estan ubicades les vinyes de Malvasia, ben a prop de la mar. A la boca te un bon pas, és golós, amb textura glicèrica i fresca acidesa. És equilibrat, suau, saborós i viu.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Banyalbufar
Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important del vi és el resveratrol, amb propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo. Tampoc no oblidem que l'alcohol aporta 7 kcal per gram o mililitre (si un vi té un graduació del 10%, s'haurà de corregir proporcionalment aquesta quantitat).

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Banyalbufar
On tastar-lo
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.