Llom curat

Inici>Productes >Llom curat

Llom curat

Es tracta d'una forma de conservació d'aquesta part del porc basada en la maceració i la curació. Antigament la canya de llom s'embolicava amb el budell del porc o bé es tupinava amb oli, però actualment s'emboteix en budells de vedella.

  • Llom curat
  • Llom curat
  • Llom curat
  • Llom curat
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Els lloms de porc se salen i es deixen reposar durant uns dies, posteriorment ee maceren amb una barreja de pebres i posteriorment s'emboteixen i es lliguen pels extrems. Després segueixen un procés de curació natural, penjats en llocs tancats amb temperatura i humitat controlades, durant dues o tres setmanes. És un producte càrnic suau i molt gustós, de textura consistent. S'acostuma a consumir amb pa torrat o amb tomàquet, com la majoria d'embotits secs.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es distribueix en peces senceres o a trossos en xarcuteries i cansaladeries d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

El llom curat és un embotit amb un elevat contingut proteic d'alta qualitat. A més, el seu contingut en greix és molt inferior al d'altres tipus d'embotits i té una proporció elevada de greix monoinsaturat. Tot i ser un producte amb un contingut energètic important, es pot incloure esporàdicament dins una alimentació variada i equilibrada.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.