Licor de camamilla

Inici>Productes >Licor de camamilla

Licor de camamilla

És una beguda molt arrelada a la Catalunya interior, tot i que també es produeix en altres indrets. L'origen d'aquest licor es troba a Bellpuig d'Urgell i a una empresa que el comecialitzava abans de la Guerra Civil. Cervera en va reprendre la tradició i ha esdevingut un licor popular de la comarca.

  • Licor de camamilla
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un licor obtingut a partir de la maceració hidro-alcohòlica de 40 dies de les flors de camamilla seca que creix a la Segarra, més gustativa i olorosa que la de terres humides. Presenta un color daurat intens i un gust equilibrat i lleugerament dolç. d'arrelada tradició i acceptació en la Catalunya interior. Gràcies a les seves propietats estomacals, s'acostuma a prendre després dels àpats.

Categoria: Licors i esperits.
Propi de: Cervera
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza embotellat en ampolles de vidre en alguns cellers de Catalunya, sobretot a la comarca de la Segarra i en l'àmbit lleidatà.

Atributs i propietats nutricionals:

En tractar-se d'una beguda d'alta graduació alcohòlica cal tenir molt present el seu contingut energètic, que prové principalment de l'alcohol, però també dels sucres.
Un consum moderat d'alcohol ajuda a controlar els nivells de colesterol, ja que augmenta els nivells de colesterol HDL (beneficiós) i disminueix els de LDL (nociu) i triglicèrids. A més, afavoreix la circulació sanguínia a nivell coronari.
D'altra banda, la camamilla té efectes beneficiosos sobre el sistema digestiu.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.