Jonquillo

Inici>Productes >Jonquillo

Jonquillo

El jonquillo -Aphia minuta- és un dels peixos més petits de la Mediterrània ja que escassament arriba als 5 cm. Té el cos transparent, amb una tonalitat rogenca de fons.El cos és allargat i comprimit lateralment. El cap és gros i aquí es concentren les papil.les oculoescapulars.

  • Jonquillo
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

El jonquillo es pesca amb un art específic anomenat jonquiller que presenta diverses formes  segons la forma en què va armada la corona de malla molt fina amb la qual s’agafa el peix.
Té un elevat valor comercial i apareix en el mercat durant l’hivern.
A Mallorca hi ha altres espècies semblants que es venen mesclades i que es
comercialitzen amb el nom de cabotí que és de menor valor comercial i que es distingeix del vertader jonquillo perquè és més obscur.
Les peculiars característiques d’aquest peix fan que les formes de preparació siguin limitades.

Categoria: Peix i marisc.
Propi de: Illes Balears
Informació complementària:

A Balears es mengen en raoles fetes amb un poc de farina, julivert i all i també en truita a la francesa amb un poc de julivert picat. És apte també per a farciments.

Atributs i propietats nutricionals:

El jonquillo és constituït per un 80% d'aigua i aporta poques calories (90 kcal/100 g). És ric en proteïnes (18%) d'alt valor biològic i fàcilment digeribles, per mor de la tendra vaina conjuntiva que embolcalla els seus músculs, la seva carn. Presenta un baix contingut en greixos (1.8%) que són cardiosaludables (àcids grassos insaturats i omega-3). Aporta fòsfor, iode, calci, magnesi, potassi, sodi, seleni, vitamina A i vitamines del grup B. En menjar-se en forma de raoles, caldrà considerar el valor nutritiu dels aliments que s'hi afegeixin.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.