Herbes DG de Mallorca

Inici>Productes >Herbes DG de Mallorca

Herbes DG de Mallorca

Segons el reglament de la denominació geogràfica, les Herbes de Mallorca són a una beguda espirituosa anisada obtinguda bàsicament per l'extracció d'aromes de diverses plantes de la pròpia illa com ara el fonoll, romaní, herba lluïsa, camamilla, llimoner, taronger i tarongí.

 • Herbes DG de Mallorca
1
Distintiu:
  • DG Herbes de Mallorca
  • DG Herbes de Mallorca
  • Aliments Tradicionals
  • Aliments Tradicionals

Les Herbes de Mallorca són de color verd a ambre amb distintes intensitats i matisos i es detecta una rica multiplicitat d'aromes que envolten l'olor de l'anís. Els intervals de dolçor són molt amples la qual cosa permet que cada consumidor trobi el que desitja.
En funció del contingut en sucres i del grau alcohòlic adquirit es diferencien tres tipus d'Herbes de Mallorca:
- Herbes dolces: amb un grau alcohòlic mínim del 20% i un mínim de 300 g/litre de sacarosa.
- Herbes mesclades: amb un grau alcohòlic mínim del 25% i un contingut de sucres comprès entre 100 i 300 g/l. Aquesta tipologia ha estat la resposta comercial a la demanda dels consumidors, en els propis bars, de mesclats d'herbes dolces i seques. Els cambrers agafaven una botella en cada mà i les abocaven amb una gran habilitat al tassó o la copa, simultàniament, perquè quedessin ben mesclades.
- Herbes seques: amb un grau alcohòlic mínim del 35% i un màxim de 100 g/litre de sacarosa.

Categoria: Licors i esperits.
Propi de: Tota Catalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Els elaboradors d'herbes, per poder usar la menció Herbes de Mallorca a les seves etiquetes han d'estar inscrits al Registre de la denominació geogràfica, que gestiona la Direcció General d'Agricultura de la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears.

Atributs i propietats nutricionals:

Com qualsevol destil.lat, aporta una gran quantitat d’alcohol i sucres, així com petites quantitats dels compostos de les herbes amb les que es fa. És, per tant, una beguda d’alt contingut energètic. El consum moderat d’alcohol ajuda a controlar els nivells de colesterol, ja que augmenta els nivells de colesterol HDL (colesterol bo) i disminueix els de LDL (colesterol dolent) i triglicèrids. A més a més, afavoreix la circulació sanguínia a nivell coronari. El consum màxim recomanat d’aquest tipus de begudes és d'una copa al dia, que corresponen a un parell de xarrups, i sempre després de menjar, ja que la seva funció és principalment digestiva, ja que l'alcohol , en proporcions moderades,té un efecte secretagog o estimulador de les secrecions gàstriques, afavorint la digestió. No s'ha d'oblidar mai que l'alcohol és un tòxic hepàtic i que travessa la barrera hematoencefàlica.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.