Herbes DG Eivissenques

Inici>Productes >Herbes DG Eivissenques

Herbes DG Eivissenques

Les Herbes Eivissenques s'elaboren des de fa més de 200 anys. És una beguda espirituosa anisada amb extractes d'aromes de diverses plantes i amb un grau variable d'edulcoració.

 • Herbes DG Eivissenques
1
Distintiu:
  • DG Herbes Eivissenques
  • DG Herbes Eivissenques
  • Aliments Tradicionals
  • Aliments Tradicionals

Les Herbes Eivissenques es defineixen al reglament de la denominació geogràfica com a una beguda espirituosa anisada obtinguda bàsicament per l'extracció d'aromes de diverses plantes procedents de la zona d'elaboració com són el fonoll, timó, romaní, herballuïsa, espígol, ruda, eucaliptus, camamilla, ginebre amb ginebrons, orenga, menta, herba-sana, fulles i pell de llimona i taronja, i sàlvia en presencia d'altres plantes com l'anís estrellat o badiana i l'anís verd o matafaluga. L'extracció de les aromes de les plantes per a l'elaboració d'Herbes Eivissenques es realitza segons els mètodes següents:
- Destil·lació: en alambins de coure a foc lent de gas durant 18 h.
- Maceració: en solució hidroalcohòlica d'alcohol etílic d'origen agrícola de 70º durant 15 dies.
- Infusió: en aigua que bull, deixant-la després refredar. El resultat final és un licor amb un contingut alcohòlic entre els 24 i 38 % vol .

Categoria: Licors i esperits.
Propi de: Eivissa
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Els elaboradors d'herbes eivissenques, per poder usar la menció Hierbas Ibicencas a les seves etiquetes han d'estar inscrits al Registre de la denominació geogràfica, que gestiona i controla el Consell Insular de Eivissa.

Atributs i propietats nutricionals:

Com qualsevol destil.lat, aporta una gran quantitat d’alcohol i sucres, així com petites quantitats dels compostos de les herbes amb les que es fa. És, per tant, una beguda d’alt contingut energètic. El consum moderat d’alcohol ajuda a controlar els nivells de colesterol, ja que augmenta els nivells de colesterol HDL (colesterol bo) i disminueix els de LDL (colesterol dolent) i triglicèrids. A més a més, afavoreix la circulació sanguínia a nivell coronari. El consum màxim recomanat d’aquest tipus de begudes és d'una copa al dia, que corresponen a un parell de xarrups, i sempre després de menjar, ja que la seva funció és principalment digestiva, ja que l'alcohol , en proporcions moderades,té un efecte secretagog o estimulador de les secrecions gàstriques, afavorint la digestió. No s'ha d'oblidar mai que l'alcohol és un tòxic hepàtic i que travessa la barrera hematoencefàlica.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.