Gossets

Inici>Productes >Gossets

Gossets, telerons, llenguets, gossets de sang

Embotit elaborat a partir de l'aprofitament exhaustiu de les restes de la matança del porc, és un producte càrnic que habitualment estava destinat a l'autoconsum.

  • Gossets
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

També anomenats telerons, llengüets o gossets de sang, es fan amb els elements sobrers després d'haver elaborat altres embotits. Actualment s'empra la mateixa amanida de la botifarra negra, amb sang de porc, cansalada, papada, cotnes, ceba i farina o pa per espessir la barreja i donar-li consistència. Un cop treballada la mescla, es farceix la mantellina de fetge, o de la melsa, i es cou a la caldera.

Categoria: Embotits.
Propi de: Noguera, Pallars Jussà
Informació complementària:

Es comercialitza en unes poques xarcuteries i cansaladeries properes a les zones de producció.

Atributs i propietats nutricionals:

Es tracta d'un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol, però alhora ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir la sang del porc, es converteix també en una excel·lent font de ferro. A més. onstitueix una font d'hidrats de carboni complexos, ja que conté farina. Dins sempre d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Noguera, Pallars Jussà
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.