Gamba roja

Inici>Productes >Gamba roja

Gamba roja, Gamba rosada, Gamba de Sóller

La gamba roja -Aristeus antennatus- és la gamba típica i més valorada de la Mediterrània.

  • Gamba roja
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

És de color rosat quasi vermell i les antenes són molt llargues. La talla de les femelles és superior a la dels mascles. Viu en aigües profundes (entre els 400 i 800 metres de fondària) i es captura amb xarxes d'arrossegament juntament amb altres espècies, ja que no és un tipus de pesca selectiva. És carnosa, delicada i té un intes sabor de mar.

Categoria: Peix i marisc.
Propi de: Sóller
Informació complementària:

La millor manera de percebre el seu sabor i textura és a la planxa o al vapor. Encara que també es mengen aguisades per acompanyar arrossos i plats de peix.

Atributs i propietats nutricionals:

La gamba roja és un aliment ric (18%) en proteïnes d'alt valor biològic, alhora que pobre calòricament, ja que és constituït en un 79% per aigua i just proporciona 94 kcal per cada 100 g. Proporciona àcids grassos omega-3, que ajuden a reduir el risc cardiovascular, ralentitzar diverses malalties degeneratives i metabòliques, i augmentar la funció cognitiva. A més, aporta vitamines del grup B, calci, fòsfor, iode, magnesi, molibdè, sodi, potassi i seleni.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Sóller
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.