Fuet

Fuet, espetec, secallona, somalla, tastet sec

També conegut amb les denominacions espetec, secallona, somalla o tastet sec, és un embotit curat de porc molt popular i consumit arreu del territori que s'obté de la botifarra crua.

  • Fuet
  • Fuet
  • Fuet
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

S'elabora amb un trinxat de carn d'espatlla, magra i pernil de porc, sal i pebre, que s'emboteix en el budell prim i es deixa curar entre 8 i 10 dies, procés durant el qual es produeix la fermentació i l'aparició dels fongs que donen el color blanquinós característic d'aquest embotit. La composició de la recepta i les proporcions dels ingredients, que és difernt segons l'elaborador, dóna un gust diferenciat a aquest producte.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es comercialitza a gairebé totes les xarcuteries i cansaladeries d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

El fuet, com altres embotits, és un producte d'elevat valor energètic. Els seus components principals són proteïnes d'alta qualitat i el greix del porc. Ens aporta ferro i una gran quantitat de sals minerals com el sodi, el magnesi, el fòsfor i el zinc. També és una bona font de vitamines del grup B, importants pel bon funcionament de l'organisme. A causa del seu contingut de greix i sal s'ha de consumir moderadament però, dins d'una alimentació equilibrada i variada, es pot incloure de tant en tant.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.