Formatge tendre

Inici>Productes >Formatge tendre

Formatge tendre

Es tracta d'una varietat de formatge molt popular, suau i d'àmplia distribució a tot el territori. Antigament aquest formatge s'elaborava a la primavera i a la tardor. Actualment, pel fet de disposar de llet durant tot l'any, no té una estacionalitat tant marcada.

  • Formatge tendre
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Formatge de mida més aviat petita, de formes cilíndriques o arrodonides i d'un color blanc al principi i lleugerament grogós per fora al cap de deu o quinze dies. Presenta un gust suau, aromàtic i una mica salat.

S'elabora amb llet pasteuritzada de cabra, vaca o ovella i ferments làctics. Es qualla la llet entre 35 a 37º C durant uns 45 minuts. Un cop tenim la quallada, es talla per separar-la del xerigot. Després s'emmotlla, es premsa i es sala. Es conserva a una temperatura fresca d'una setmana a quinze dies. S'ha de consumir durant el primer mes després de la seva elaboració.

Categoria: Formatges i lactis.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es troba a gairebé qualsevol formatgeria d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

El formatge té, de forma concentrada, la major part de nutrients de la llet. Els seus components principals són les proteïnes i els greixos. En destaca l'elevada quantitat de calci, important per a una correcta formació d'ossos i dents, que pot arribar a ser 10 vegades superior a la de la llet. També és una bona font de fòsfor, que forma part de l'ADN, i zinc, que intervé en el funcionament del gust i de l'olfacte. Aporta una gran quantitat de vitamina A, necessària pel bon funcionament del sistema nerviós, i D, que actua a l'intestí afavorint l'absorció de calci.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.