Formatge madurat de cabra ecològic

Inici>Productes >Formatge madurat de cabra ecològic

Formatge madurat de cabra ecològic

És un formatge madurat amb fongs a la pell, que forma una crosta llisa o arrugada i generalment és de pasta tova. Al mercat trobem diversos productors de formatge madurat de cabra inscrits al CCPAE.

Distintiu:
    • Productes CCPAE
    • Productes CCPAE

Presenta un sabor nítid, làctic, cremós i suau, potser lleugerament àcid, fonedís al paladar. La naturalesa dels fongs de la pell li acaben donant el seu gust final, que pot variar molt d'un formatge a un altre. El color pot anar d'un gris blau a un blanc intens. S'elabora amb llet crua de cabra, de quallada enzimàtica i pasta premsada sense coure. Presenta la pell florida amb més de 60 dies de maduració .

Categoria: Formatges i lactis.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Al mercat es troben peces de 500g i també de 1Kg, així com peces petites mini en establiments especialitzats d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

El formatge té, de forma concentrada, la major part de nutrients de la llet. Els seus components principals són les proteïnes i els greixos. En destaca l'elevada quantitat de calci, important per a una correcta formació d'ossos i dents, que pot arribar a ser 10 vegades superior a la de la llet. També és una bona font de fòsfor, que forma part de l'ADN, i zinc, que intervé en el funcionament del gust i de l'olfacte. Aporta una gran quantitat de vitamina A, necessària pel bon funcionament del sistema nerviós, i D, que actua a l'intestí afavorint l'absorció de calci.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.