Formatge Garrotxa

Inici>Productes >Formatge Garrotxa

Formatge Garrotxa, formatge madurat de pell florida

Aquest formatge va ser recuperat l'any 1982 a partir d'un treball de recerca de l'antic formatge de cabra de la Garrotxa. És un formatge artesanal madurat, generalment de pasta tova, que s'elabora a partir de llet de cabra o vaca, crua o pasteuritzada.

  • Formatge Garrotxa
  • Formatge Garrotxa
1
2
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Presenta una pell florida, que forma una crosta llisa o arrugada de color beig. Té un sabor nítid, cremós i suau. S'elabora a partir de llet de cabra pasteuritzada, a la qual s'afegiran els ferments làctics, el clorur càlcic i el quall per obtenir una quallada mixta no excessivament dura. Es talla lleugerament la quallada fins a obtenir grans de la mida d'una avellana i s'elimina parcialment el xerigot. Pot elevar-se la temperatura de la quallada i agitar-se en funció de l'època de l'any i acidesa de la quallada. S'emmotlla i es premsa de manera suau durant algunes hores, per fer després un salat amb salmorra. La maduració cal que sigui en un ambient fresc i humit per afavorir el desenvolupament fúngic i l'evolució correcta del formatge durant uns vint dies.

Categoria: Formatges i lactis.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es troba a formatgeries d'arreu de Catalunya, així com en alguns establiments especialitzats. .

Atributs i propietats nutricionals:

El formatge té, de forma concentrada, la major part de nutrients de la llet. Els seus components principals són les proteïnes i els greixos. En destaca l'elevada quantitat de calci, important per a una correcta formació d'ossos i dents, que pot arribar a ser 10 vegades superior a la de la llet. També és una bona font de fòsfor, que forma part de l'ADN, i zinc, que intervé en el funcionament del gust i de l'olfacte. Aporta una gran quantitat de vitamina A, necessària pel bon funcionament del sistema nerviós, i D, que actua a l'intestí afavorint l'absorció de calci.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.