Formatge fresc ecol˛gic

Inici>Productes >Formatge fresc ecol˛gic

Formatge fresc ecol˛gic

El formatge fresc Ús el formatge obtingut de la coagulaciˇ de la llet ecol˛gica, sense addiciˇ de ferments, generalment amb un quall animal, i que no s'ha premsat ni, gairebÚ mai, salat. Per aix˛ Ús un formatge humit i lletˇs de curta durada.

Distintiu:
    • Productes CCPAE
    • Productes CCPAE

L'elaboraciˇ artesanal d'aquesta modalitat de formatge es fa amb llet sencera pasteuritzada de cabra, quall i sal, sense conservants ni additius, o bÚ amb llet sencera de vaca pasteuritzada. En ambdˇs casos la llet es qualla a l'estil tradicional i s'escorre, sense cap mena de premsat, la qual cosa fa que el formatge sigui tou i amorˇs.

En resulta un formatge de sabor suau i de baix contingut en matŔria grassa, que el fan molt adequat per tota mena d'amanides, aixÝ com per pastissos, cremes i salses.

Categoria: Formatges i lactis.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informaciˇ complementÓria:

Es comercialitza en terrina o en barra per vendre a talls en algunes formatgeries i botigues especialitzades d'arreu de Catalunya. .

Atributs i propietats nutricionals:

El formatge fresc tÚ, de forma concentrada, la major part de nutrients de la llet. Els seus components principals sˇn les prote´nes i els greixos, encara que aquests ˙ltims s'hi troben en menor proporciˇ que als formatges madurats. ╔s una bona font de f˛sfor, que forma part de l'ADN, i zinc, que intervÚ en el funcionament del gust i de l'olfacte, aixÝ com de calci, important per a una correcta formaciˇ d'ossos i dents. Pel que fa a les vitamines, aporta una gran quantitat de vitamina A, necessÓria per al bon funcionament del sistema nerviˇs, i altres vitamines del grup B, imprescindibles pel bon funcionament de l'organisme.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletÝ
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius m˛bils
Aplicatius M˛bils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.