Formatge DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Inici>Productes >Formatge DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Formatge DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya

La història del formatge d'aquesta DOP arrenca a principis del segle XX, de la necessitat de reestructuració agrària provocada per la fil·loxera, que va fer que augmentés el nombre de pastures. Al 1915 es va formar la Cooperativa Cadí, on es va començar a elaborar aquest formatge tendre i cremós a partir de la llet de la vaca de raça frisona.

  • Formatge DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya
  • Formatge DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya
  • Formatge DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya
  • Formatge DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
    • DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La pasta és de color crema o marfil, de textura tendra i cremosa, d'aroma dolç i penetrant, gust franc, suau, agradable i molt característic. L'escorça natural és de color marró clar i es presenta en peces de forma cilíndrica. En l'elaboració dels formatges s'utilitzen llet de vaca pasteuritzada recollida diàriament, quall animal, ferments làctics i clorur de sodi. Es posa a madurar en caves durant un mínim de 45 dies, procés que li dóna la cremositat, consistència i cos característics.

Categoria: Formatges i lactis.
Propi de: Cerdanya, Alt Urgell
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

El formatge es comercialitza per peces senceres a formatgeries i botigues especialitzades de tota Catalunya. A l'etiqueta figura, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom del producte 'Formatge de l'Alt Urgell-Cerdanya. Denominació d'Origen Protegida' i el logotip.

Atributs i propietats nutricionals:

El formatge té, de forma concentrada, la major part de nutrients de la llet. Els seus components principals són les proteïnes i els greixos. En destaca l'elevada quantitat de calci, important per una correcta formació d'ossos i dents, que pot arribar a ser 10 vegades superior a la de la llet. També és una bona font de fòsfor, que forma part de l'ADN, i zinc, que intervé en el funcionament del gust i de l'olfacte. Aporta una gran quantitat de vitamina A, necessària pel bon funcionament del sistema nerviós, i D, que actua a l'intestí afavorint l'absorció de calci.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.