Flaones

Inici>Productes >Flaones

Flaones, flaones de sant pau

També anomenades flaones de Sant Pau, són unes pastes farcides dolces i consistents que es preparaven des de l'Edat Mitjana en algunes viles empordaneses els dies de festa grossa.

  • Flaones
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Són pastissos de farina farcits de crema, de forma variable, tot i que s'acostumen a fer en mitges llunes. Presenten una consistència sòlida i textura rugosa i cruixent. S'elaboren amb farina, sucre, llet, ous, llimona i canyella. S'acostuma a prendre per esmorzar o berenar, però també per postres.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Alt Empordà, Baix Empordà
Informació complementària:

Es comercialitzen a pastisseries de les comarques empordaneses, sobretot a Figueres i Torroella.

Atributs i propietats nutricionals:

Es tracta d'un producte amb un elevat contingut energètic. La massa aporta hidrats de carboni complexes i senzills, greixos i proteïnes d'alta qualitat. La crema que les farceix fa que el contingut energètic encara sigui més elevat. Dins d'una alimentació equilibrada i variada, es pot consumir de tant en tant com a part de l'esmorzar o el berenar.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Alt Empordà, Baix Empordà
Productors
Receptes
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.