Farcit de Carnaval

Inici>Productes >Farcit de Carnaval

Farcit de Carnaval

Aquest embotit típic dels Pirineus és solia elaborar en època de Carnaval, un dels pocs que es feien fora de la matança, i hi intervenen ingredients propis d'aquest període de l'any, com els ous. Es preparava a les cases de pagès i, tot i que va estar a punt de desaparèixer, les cansaladeries i restaurants l'han recuperat.

  • Farcit de Carnaval
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un embotit que es prepara omplint l’estómac del porc amb carn de cap, papada, cansalada, pa, ous, panses, arròs, all, pebre i julivert, i després es sotmet tot a una cocció prolongada, ja que el gruix del farcit és considerable. Té un gust pronunciat i intens. Es sol menjar durant els àpats festius que envolten el dia de Carnestoltes, a rodanxes amb pa o entremesos, o bé fregit a la paella.

 

Categoria: Embotits.
Propi de: Pallars Jussà, Pallars Sobirà
Informació complementària:

Es ven bàsicament en època de Carnaval a xarcuteries i cansaladeries de la zona.

Atributs i propietats nutricionals:

La combinació dels diferents ingredients que composen el Farcit de Carnaval el fan un aliment molt nutritiu. És una bona font de proteïnes d'elevat valor biològic, a més de contenir hidrats de carboni complexes i greixos, tant saturats com insaturats. És, per tant, un aliment molt energètic que aporta gran diversitat de nutrients. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.