Esclata-sang

Inici>Productes >Esclata-sang

Esclata-sang, Pebràs, Rovelló

L'esclata-sang (Mallorca) o pebràs (Eivissa) és un bolet -Lactarius sanguifluus- que creix en les zones de pinar, sobretot a Mallorca i Eivissa (ja que a Menorca no hi ha tants de pinars). Sens dubte és el bolet més apreciat i valorat a les Illes i per això es cotitza a preus elevats.

  • Esclata-sang
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

Té un capell d'entre sis i quinze centímetres de color roig groguenc, amb la presència de cercles més o manco concèntrics amb les làmines molt atapeïdes i amb un peu cilíndric robust, ple quan és jove i buit quan és granant. La carn és granulosa, de color clar i olor característica molt agradable. La seva qualitat més genuïna és la lletrada de color vermell vinós que, quan es produeix una ferida a la pell del capell, brolla com si fos sang.

Els millors exemplars es solen consumir torrats, a foc lent i amb unes gotes d'oli d'oliva. La resta sol formar part de les sopes, fritures de mescla de bolets, aguiats, arrossos, etc

Categoria: Bolets.
Propi de: Illes Balears
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
setoctnovdes
Informació complementària:

L'esclata-sang (Mallorca) o pebràs (Eivissa) és un producte de temporada, per això tan sols els trobarem als mercats o a les botigues al seu temps.

Atributs i propietats nutricionals:

L'esclata-sang (Mallorca), pebràs (Eivissa) o rovelló (Catalunya) és un aliment ric en aigua (55%) i pobre en energia (15 kcal/100 g) que aporta gran quantitat de fibra (3%), minerals (potassi, fòsfor, iode, magnesi, calci, seleni, ferro i molt poc sodi, motiu pel qual és un aliment apte per hipertensos si es cuina amb poca sal). És ric en vitamina A, però també aporta quantitats menors d'altres vitamines (B3, C, D, K, àcid fòlic i àcid pantotènic).

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.