Crespells de Menorca

Inici>Productes >Crespells de Menorca

Crespells de Menorca

Són pastes farcides, de forma circular i amb puntes arrodonides per tota la vorera amb forma de flor.

  • Crespells de Menorca
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

Al principi, els crespells a Menorca, es feien de conserva de carabassa però amb el temps se n'han fet d'altres varietas com, per exemple, de patata, d'ametlla, de brossat i també de sobrassada. El seu origen és jueu i es relaciona amb unes pastes seques o galetons fetes sense llevat, que es consumien durant la Pasqua hebrea i que simbolitzaven el pa àzim que els israelites s'emportaren en abandonar Egipte.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Menorca
Informació complementària:

Les famílies de Menorca elaboren els crespells per Setmana Santa, però també es poden trobar als forns i pastisseries de la illa durant la resta de l'any.

Atributs i propietats nutricionals:

Els crespells de Menorca són un producte molt energètic, atès que el seu component principal són els hidrats de carboni, tant simples com complexos. També són una bona font de proteïnes d'elevada qualitat i greixos. Dins d'una alimentació variada i equilibrada es poden consumir de tant en tant. En funció del farcit (patata, ametlla, brossat, sobrassada,suquet o clara d'ou i sucre) tindran, a més, un diferent contingut calòric i nutricional.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Menorca
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.