Crespells de Mallorca

Inici>Productes >Crespells de Mallorca

Crespells de Mallorca

Són pastes seques sense llevat que es mengen tradicionalment per Pasqua.

  • Crespells de Mallorca
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

Els crespells de Mallorca són unes pastes seques fetes a base de farina, vermell d'ou, saïm i oli d'oliva, sucre i suc o ratlladura de taronja o de llimona. Té forma de flor, d'estrella de sis puntes, de cor, de rombe,… L'origen és jueu i es relaciona amb unes pastes seques fetes sense llevat, que es consumien durant la Pasqua hebreai que es simbolitzaven el pa àzim que els israelites s'emportaren quan abandonaren Egipte. La forma d'estrella de sis puntes recorda l'anomenada estrella de David pels jueus, o segell de Salomó pels musulmans.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Mallorca
Informació complementària:

Es poden comprar durant tot l'any a forns i pastisseries de Mallorca.

Atributs i propietats nutricionals:

Els crespells de Mallorca són un producte molt energètic, atès que el seu component principal són els hidrats de carboni, tant simples com complexos. També són una bona font de proteïnes d'elevada qualitat i greixos. Dins d'una alimentació variada i equilibrada es poden consumir de tant en tant.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Mallorca
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.