Coqueta de sagí

Inici>Productes >Coqueta de sagí

Coqueta de sagí, coquetes ensaginades, ensaginades, corassons, cóc de sagí

La coqueta de sagí és una coca tradicional que abans es reservava per a les festes majors. Presenta diverses formes i lleus variacions de la recepta base en funció de la localitat, però totes tenen en comú la presència d'aquest greix animal.

  • Coqueta de sagí
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És una pasta seca, petita i cruixent que s'elabora amb sagí (llard), sucre, farina i ous. Les formes més tradicionals són les de flor, d'estrella o de cor, en funció del motlle emprat. Les que porten ous presenten una textura més seca i les que no en porten tendeixen a desfer-se més. Se solen prendre fora dels àpats, entre hores.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre, Terra Alta
Informació complementària:

Es poden comprar a pastisseries i forns de les Terres de l'Ebre. Es serveixen a granel, en bosses de paper o de plàstic.

Atributs i propietats nutricionals:

És un aliment molt complet ja que conté hidrats de carboni complexes i senzills, greixos i proteïnes d'alta qualitat. Dins d'una alimentació equilibrada i variada, es pot consumir de tant en tant com a part de l'esmorzar o el berenar.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre, Terra Alta
On comprar-lo
Receptes
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.