Col verda manresana

Inici>Productes >Col verda manresana

Col verda manresana, col verda, col de cabdell, col de paperina, col de pasqua, col francesa

Aquesta varietat hivernal es troba especialment adaptada a les hortes manresanes i, en realitat, és un creuament de les varietats de col verda i col de Pasqua.

  • Col verda manresana
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra
    • Productes Slow Food
    • Productes Slow Food

De dimensions mitjanes, té una tonalitat verdosa fosca, lleugerament variable entre les diferents unitats. La forma també és variable: unes fan l'ull més obert i les altres més tancat. És molt apreciada pel seu gust intens i darrerament s'està integrant en els conreus de producció ecològica. Se sol consumir bullida amb patata o fregida amb cansalada i també com a acompanyament de la botifarra.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Manresa
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarnovdes
Informació complementària:

Es distribueix a verduleries i parades de mercat de la comarca del Bages, en temporada.

Atributs i propietats nutricionals:

La col és una hortalissa de fulla verda, per tant, és una verdura. Al mercat podem trobar una gran varietat de cols, i  totes elles tenen poca energia. En general, és rica en vitamina C que ajuda absorbir el ferro de la carn i impulsa la resposta immunològica. També té un contingut important d'àcid fòlic, essencial pel desenvolupament del fetus. Existeixen estudis que mostren que la col actua prevenint el càncer, gràcies al fet que és una crucífera i té compostos fitoquímics anomenats glucosinalats.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.