Col de pell de galàpet

Inici>Productes >Col de pell de galàpet

Col de pell de galàpet, col del país, col d'hivern

De nom científic "Brassica oleraceam", aquesta col d'hivern es conrea tradicionalment a Osona, afavorida pel clima fred, i és especialment gustosa.

  • Col de pell de galàpet
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La col de pell de galàpet té la fulla molt arrissada i aguanta molt el fred. Presenta una coloració verd fosca i les seves fulles són primes.  Es planta a finals de juliol o principis d’agost, i és una col petita, d’un pam de diàmetre, que fa el cabdell molt apinyat i té molts nervis repartits a la fulla. Les seves capacitats organolèptiques milloren si durant el procés de creixement ha fet força fred. Molt adequada per fer farcellets de col, també es consumeix bullida o acompanyada amb cansalada.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Osona
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarnovdes
Informació complementària:

Es distribueix a verduleries i parades de mercat de la comarca d'Osona, en temporada.

Atributs i propietats nutricionals:

La col és una hortalissa de fulla verda, per tant, és una verdura. Al mercat podem trobar una gran varietat de cols, i  totes elles tenen poca energia. En general, és rica en vitamina C que ajuda absorbir el ferro de la carn i impulsa la resposta immunològica. També té un contingut important d'àcid fòlic, essencial pel desenvolupament del fetus. Existeixen estudis que mostren que la col actua prevenint el càncer, gràcies al fet que és una crucífera i té compostos fitoquímics anomenats glucosinalats.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.