Col d'hivern de la Cerdanya

Inici>Productes >Col d'hivern de la Cerdanya

Col d'hivern de la Cerdanya

És una varietat autòctona del Pirineu que es cultivava als horts domèstics, i amb una producció molt limitada.

  • Col d'hivern de la Cerdanya
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Aquesta col té dues varietats, de fulla llisa o arrissada, i en el seu cultiu s'empren mètodes tradicionals com la plantada a mà. La seva particularitat és que té una resistència extraordinària a les condicions extremes i, de fet, és recomanable que l'hort pateixi gelades perquè la col adquireixi un moment òptim de consum. La recol·lecció es fa des de mitjans de desembre i fins a finals de l'hivern. Té un sabor intens i equilibrat. La preparació més popular d'aquesta col és el trinxat, barrejada amb patata i cansalada, així com bullida o fregida.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Cerdanya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmardes
Informació complementària:

Es distribueix, en temporada, en algunes parades de mercats de la Cerdanya i d'algunes localitats pirinenques.

Atributs i propietats nutricionals:

La col és una hortalissa de fulla verda, per tant, és una verdura. Al mercat podem trobar una gran varietat de cols, i  totes elles tenen poca energia. En general, és rica en vitamina C que ajuda absorbir el ferro de la carn i impulsa la resposta immunològica. També té un contingut important d'àcid fòlic, essencial pel desenvolupament del fetus. Existeixen estudis que mostren que la col actua prevenint el càncer, gràcies al fet que és una crucífera i té compostos fitoquímics anomenats glucosinalats.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.