Generalitat de Catalunya.
Avís legal |Afegir a favorits | Recomanar a un amic





El codonyat és una confitura de codony de sabor agredolç que es fa tradicionalment a partir de mitjans d'octubre, quan es recull el fruit, fent bullir els codonys pelats i trossejats, afegint-hi sucre i aigua, i tornant a coure'ls. La pasta que en resulta es posa en uns motlles i es deixa reposar uns dies per tal que prengui forma i consistència. Se sol consumir per postres, acompanyat de formatge tendre, però també forma part de nombroses elaboracions dolces.
Es comercialitza envasat o en pots de vidre tancats hermèticament en algunes botigues especialitzades i agrobotigues d'arreu de Catalunya.
El valor nutricional del codonyat és similar al de qualsevol altra conserva de fruita, és un producte amb un contingut energètic elevat, a causa del sucre que se li afegeix. No obstant això, destaca davant d'altres confitures pel seu contingut en fibra i tanins. El codony, la fruita del qual s'obté, és ric en fibres solubles, que milloren el trànsit intestinal, i tanins que li donen les característiques astringents. A més, conté àcids orgànics amb propietats desinfectants i que afavoreixen l'eliminació de l'àcid úric.