Coca tapada de Sarroca

Inici>Productes >Coca tapada de Sarroca

Coca tapada de Sarroca

Pròpia d'aquesta localitat lleidatana, la coca tapada de Sarroca era una especialitat dolça que es consumia tradicionalment per esmorzar el Divendres Sant.

  • Coca tapada de Sarroca
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La pasta d'aquesta coca és de brioix i es fa amb farina, llevat, ous, aigua, oli, aigua bullida amb matafaluga, anís dolç, sucre i sal. Un cop estesa la massa es farceix amb una barreja de sucre, oli i farina, i es tapa amb més pasta abans d'ésser fornejada. En resulta una coca de textura flonja i de gust dolcenc, molt apreciada pels qui la coneixen. Normalment la producció augmenta per Setmana Santa i s'ha de demanar per encàrrec, tot i que les noves varietats de xocolata o crema no cal encomanar-les.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Sarroca de Lleida
Informació complementària:

Es comercialitza durant tot l'any, però preferentment durant Setmana Santa, en pastisseries de Sarroca de Lleida.

Atributs i propietats nutricionals:

Es tracta d'un producte amb un elevat contingut energètic. La massa aporta hidrats de carboni, proteïnes i greixos. La barreja que s'utilitza en el farciment fa que encara aporti més energia, en forma d'hidrats de carboni senzills. Dins d'una alimentació equilibrada i variada es pot consumir de tant en tant, com a part de l'esmorzar o el berenar.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Segrià
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.