Coca enramada

Inici>Productes >Coca enramada

Coca enramada

Té un origen molt antic, com totes les coques amb base de massa de pa, que es remunta a l'Edat Mitjana, i que és típica d'aquesta comarca tarragonina. Tradicionalment es reservava una part de massa de pa per fer aquestes coques, afegint-hi oli.

  • Coca enramada
  • Coca enramada
1
2
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La coca enramada és de fet una varietat autòctona de coca amb recapte, on s'hi afegeixen ingredients com les mongetes, els espinacs, la ceba i el pebrot vermell. La massa s'elabora amb una base de farina, llevat, aigua, sal i oli. Les verdures de la cobertura varien segons la població i el flequer i sovint s'acompanya de llonganissa o arengada. Se sol consumir en qualsevol àpat del dia i, sobretot, durant la festa de Sant Antoni Abad, el dia 17 de gener.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Baix Penedès
Informació complementària:

Es comercialitza sencera o a talls a forns i fleques del Baix Penedès, sobretot al Vendrell, Bellvei i l'Arboç.

Atributs i propietats nutricionals:

La base aporta principalment hidrats de carboni complexos, procedents de la farina. El principal valor de les verdures és el seu contingut en vitamines i minerals. És un producte amb un contingut energètic elevat, però dins d'una alimentació equilibrada i variada, es pot consumir de tant en tant.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Baix Penedès
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.