Coca amb ou per sobre

Inici>Productes >Coca amb ou per sobre

Coca amb ou per sobre

Es tracta d'una coca adobada, fornejada i dolça, que ha perviscut a les comarques tarragonines i que es prenia especialment per Dijous Gras, període on l'ou pren un especial protagonisme en la gastronomia tradicional.

  • Coca amb ou per sobre
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

De forma rectangular i de mig metre de llargària, aquesta coca es fa amb una massa de farina, ous, sucre i matafaluga. Un cop pastada, es posa al forn i, abans d'acabar la cocció, es treu i s'hi posa pel damunt ou batut i un xic de canyella. Té un gust dolç i característic, un exterior cruixent i una molla fina i esponjosa.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Baix Camp, Tarragonès
Informació complementària:

Es comercialitza sobretot a les fleques de Tarragona durant tot l'any, però sobretot per Dijous Gras. També se'n venen a forns de la resta de la comarca i en diverses poblacions del Baix Camp.

Atributs i propietats nutricionals:

Aquest tipus de coca aporta una gran quantitat d'energia, sobretot d'hidrats de carboni. La farina conté hidrats de carboni complexos, mentre que el sucre aporta hidrats de carboni simples. Els ous, tant els que formen part de la massa com els que s'afegeixen al final, aporten proteïnes d'elevat valor biològic, presents a la clara, juntament amb greixos saturats, presents al rovell.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Baix Camp, Tarragonès
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.