Cóc de maçanes de l'agredolç

Inici>Productes >Cóc de maçanes de l'agredolç

Cóc de maçanes de l'agredolç

És un cóc que s'acostumava a fer pels volts de Sant Joan aprofitant la collita d'una varietat autòctona de pomes àcides, les maçanes, tot i que també es feia amb d'altres varietats de pomes més àcides.

  • Cóc de maçanes de l'agredolç
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Aquest cóc té una textura tova, molt similar a la d'un pa de pessic, i un sabor agredolç peculiar que li dóna nom. Es fa una pasta semblant a la del brioix amb farina, sucre i ous i se'l cobreix amb trossos de poma sense pelar i, de vegades, s'hi tira per damunt una mica de canyella. L'ús de maçanes està lligat a la seva temporada, durant els mesos de juny i juliol, i la resta de l'any es fa amb pomes àcides.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre, Terra Alta
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza durant tot l'any a les pastisseries i forns del sud de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

El cóc de maçanes de l'agredolç és un producte amb un elevat contingut energètic, ja que aporta una quantitat important d'hidrats de carboni i greixos. Les maçanes que el cobreixen aporten una petita quantitat de sucres, en forma de fructosa, i una quantitat important de fibra, que afavoreix el trànsit intestinal.

No se ha encontrado el texto "estrella"