Cóc de brossat

Inici>Productes >Cóc de brossat

Cóc de brossat

Originari de Tortosa, recentment s'ha incorporat a les especialitats dolces de les poblacions veïnes. Es tracta d'un cóc poc gruixut, cremós i de gust molt suau.

  • Cóc de brossat
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

S'elabora a partir d'una pasta de brioix feta amb oli d'oliva, ous, llet i sucre que un cop cuita, es cobreix amb un brossat, preferentment de llet de cabra, barrejat amb sucre, ous i pell de llimona, i es gratina. En resulta un cóc allargat que sovint es decora amb pinyons, panses o ametlles.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Baix Ebre, Montsià
Informació complementària:

Es comercialitza durant tot l'any a les pastisseries i forns de la comarca, ja siguin en peces grans, a porcions o en format individual.

Atributs i propietats nutricionals:

El cóc de brossat és un producte amb un elevat contingut energètic. Conté una gran quantitat de greix, procedent dels seus principals ingredients, l'oli, els ous i els làctics. Del brossat, cal destacar-ne el seu elevat contingut de sodi, així com de calci, imprescindible per una correcta formació dels ossos. A més, també és una bona font d'hidrats de carboni simples, procedents del sucre. El seu contingut vitamínic és baix, a causa dels processos de cocció.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Baix Ebre, Montsià
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.