Cerverins

Inici>Productes >Cerverins

Cerverins

És un pastís molt popular a la ciutat de Cervera, nascut de la combinació de les tradicions pastisseres catalanes i dels processos d'elaboració moderns de diverses procedències.

  • Cerverins
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Els cerverins son pastissets petits i semigelats, de forma rodona. La base és una pa de pessic i nata, envoltats de gelat de vainilla i de crema. Primer s'elabora un bescuit amb farina, llevat, ous, pela de llimona i sucre, que es forneja seguidament. Un cop fred, es cobreix amb les capes de crema cremada i de gelat. Com que aquest pastís es congela, el seu temps de conservació pot ser de fins a dos mesos. S'acostumen a consumir per postres els dies de festa i els diumenges.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Cervera
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitzen, una bona part per encàrrec, en pastisseries de Cervera.

Atributs i propietats nutricionals:

Els cerverins són un aliment molt energètic. Contenen hidrats de carboni, tant senzills com complexes, procedents del sucre i de la farina. També aporten proteïnes d'alta qualitat dels ous, així com greixos. A causa d'aquesta composició altament energètica es recomana fer-ne un consum força moderat, algun dia especial o festiu.

 

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Segarra
On tastar-lo
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.