Cap-roig

Inici>Productes >Cap-roig

Cap-roig, Escórpora, escórpora de cap roig, escórpora dels bruts, escórpora groga, gallineta, polla d'alguer, rascassa, rascla, rasclot o polla de mar

El cap-roig -Scorpaena scrofa- Té el cap gros cobert per crestes aciculades i espines.La coloració és variable però generalment el cos i les aletes són rogencs. Està proveït de glàndules verinoses que fan que la seva picadura sigui dolorosa.

  • Cap-roig
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

La carn del Cap-roig és molt blanca i notablement ferma i consistent. Apareix regularment en el mercat i el seu valor comercial i preu són dels més elevats.
La forma més tradicional de menjar-lo és bullit. La carn de les galtes és una de les bocades més exquisides de l'animal. Els exemplars de mida més gran també es preparen al forn.

Propi de: Illes Balears
Atributs i propietats nutricionals:

El cap roig, com a la majoria del peix blanc, és constituït per un 80% d'aigua i aporta poques calories (91 kcal/100 g). És ric en proteïnes (19%) d'alt valor biològic i fàcilment digeribles, per mor de la tendra vaina conjuntiva que embolcalla els seus músculs, la seva carn. Presenta un baix contingut en greixos (1.7%) que són cardiosaludables (àcids grassos insaturats i omega-3). Aporta fòsfor, iode, calci, magnesi, potassi, sodi, seleni, vitamina A i vitamines del grup B.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.