Vi Cannonau de Sardenya DOC

Inici>Productes >Vi Cannonau de Sardenya DOC

Vi Cannonau de Sardenya DOC

El Cannonau és la varietat de vi negre que més de totes s'identifica amb Sardenya, les seves antigues tradicions i l'hospitalitat dels seus habitants . Els ceps de Cannonau  es conreen a tota l'illa, que és també el territori de la denominació d'origen controlada (DOC).

  • Vi Cannonau de Sardenya DOC
1

Les zones més internes com l' Ogliastra són els llocs on es cultiven les vinyes de Cannonau més valuoses. En Ogliastra la DO distingeix tres subzones Jerzu, Oliena i Capo Ferrato.

Tot i ésser considerat un vi autòcton no se'n coneixen amb certesa  els orígens històriques. Tradicionalment  es fa remuntar la seva presència a Sardenya a l'època de la dominació Catalano-Aragonesa, però estudis recents, en què s'han analitzat restes de ceps datats al 1200 aC, han demostrat el fet que el Cannonau és un cep endèmic  de Sardenya i que fos ja present a l'illa al moment de la vinguda dels catalans.  Aquesta hipòtesi atorgaria al Cannonau, el títol de "vi més antic de la Mediterrània".

El conreu de Cannonau constitueix el 30% de la superfície de les vinyes sardes, amb un total de 7500 ha, aproximadament. El 70% de la producció és originària de la Província de Nuoro.
La rendibilitat del raïm no és massa elevada, amb un màxim de 80 quintars per hectàrea.

El vi obtingut amb Cannonau és un vi d'estructura, amb notes de flors o fruita vermella, confitures i espècies, especialment en les tipologies reserva o "liquoroso".

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: L'Alguer
Informació complementària:

Zona de producció: Sardenya

Sub-denominacions
Oliena o Nepente di Oliena
Capo Ferrato
Jerzu
Rendibilitat: max 110 q. raïm/ha, max. 70% en vi
Tipologia i grau alcohòlic:
Rosat (min.12,5°)
Negre (min. 12,5°)
Reserva (min. 13°) amb almenys dos anys de cria en fusta (i almenys 6 mesos en barriques de roure o castanyer)
Licorós sec (min. 18°)
Licorós dolç (min. 16,0°)  amb almenys dos anys de cria en fusta(reserva) (i almenys 6 mesos en barriques de roure o castanyer).

Atributs i propietats nutricionals:

Composició:
Cannonau min. 90%  - max. 10% d'altres raïms negres recomanats  o autoritzats per la Regió Sardenya

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.