Cabell d'àngel

Inici>Productes >Cabell d'àngel

Cabell d'àngel

És una confitura feta amb la polpa de carabassa o carabassa d'àngel -Cucurbita ficifolia- confitada amb almívar.

  • Cabell d'àngel
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

La confitura presenta filaments d'aspecte gelatinós i de color clar, que són els que donen precisament el nom a aquesta confitura. Un cabell d'àngel de bona qualitat ha de ser de color clar i els filaments (cabells) han de ser prims i llargs.                                                                                                        Per elaborar aquesta confitura la fruita ha de fer mesos que ha estat collida i s'ha d'haver guardat en un lloc amb poca llum.
Per a la preparació cal bullir abans la polpa de la carabassa i després exprimir-la amb les mans a fi que se'n desprenguin els fils. Després se li ha de donar un bull i deixar-la escórrer fins que quedi seca. Finalment s'afegeix a un almívar prèviament fet i es deixa bullir fins que els cabells siguin tendres i l'almívar bastant espès.
Aquesta confitura s'utilitza per a farcits de dolços típics; l'ensaïmada, els robiols i els doblegats.

Categoria: Xocolata i dolços.
Propi de: Mallorca
Atributs i propietats nutricionals:

El cabell d'àngel, en tant que confitura o aliment ensucrat, és un aliment altament energètic (aproximadament 200 kcal/100 g), ric en sucres senzills i solubles i en fibra. Aporta la riquesa mineral i vitamínica de la carabassa; per tant, el cabell d'àngel proporcionarà potassi, calci, fòsfor, magnesi, seleni, carotens, vitamina A i àcid fòlic

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Mallorca
On tastar-lo
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.