Bunyols de vent

Inici>Productes >Bunyols de vent

Bunyols de vent, caragirat

També conegut amb el nom de caragirat, aquest bunyol és una varietat dels que s'acostumen a menjar tradicionalment durant el període de la Quaresma i la Setmana Santa. La seva denominació "de vent" es deu a la seva massa especialment flonja, com si quedés buit per dins.

  • Bunyols de vent
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Els bunyols de vent s'elaboren amb una massa feta amb llet, mantega, farina, sucre, suc de llimona i ou. En el moment final del procés de preparació, un cop s'han modelat i es fregeixen en oli, els bunyols es mouen a l'interior de la paella i sembla que donin la volta tots sols, d'aquí la denominació "caragirats". Al final de tot es tira sucre de llustre per damunt dels bunyols.

Amb aquesta mateixa preparació es poden fer "bunyols farcits", omplit-los de nata, crema o trufa. S'acostumen a prendre per postres, acompanyant el cafè o una mica de vi dolç, o també per berenar o per esmorzar.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es comercialitzen, durant tot l'any, a pastisseries i fleques de tota Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

El bunyol de vent és una font d’energia important. Conté una quantitat important de greix, procedent de la llet, de la mantega i dels ous; proteïnes de molt alta qualitat, procedents també de la llet i dels ous; i hidrats de carboni, tant complexos (de la farina) com senzills (del sucre). El seu contingut en vitamines no és gaire destacable, ja que els processos de cocció en destrueixen la major part.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.