Bunyols

Inici>Productes >Bunyols

Bunyols

Es costum menjar-los per l'octubre, especialment per la festa de Santa Úrsula i de les Onze Mil Verges, que és dia 21. La vigília de la festa es feien serenates a les donzelles festejadisses i elles, en agraïment, convidaven els sonadors a menjar els bunyols.

  • Bunyols
  • Bunyols
1
2
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

Són pastes fregides i fetes amb farina, aigua, ous i llevat. Solen tenir un forat en el centre o un clot fons. S'elaboren a totes les Balears i es mengen com a postres, ensucrats o mullats amb mel. En alguns casos se substitueix totalment o parcialment la farina per patata o moniato bullit (els habituals per la festa de les Verges). A Eivissa hi se'ls afegeix anís i també ratlladura de llimona o de taronja.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Illes Balears
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
octnov
Informació complementària:

En l'època de menjar-los, apareixen en moltes entrades llocs improvisats d'elaboració i venda, on els vianants se'n poden dur una bossa de paper plena de bunyols calents, ensucrats i untuosos que deixen la seva empremta al paper.

Atributs i propietats nutricionals:

Els bunyols són aliments calorífics, rics en carbohidrats complexes (farina, patat o moniato) i senzills (mel i sucre), greixos (del saïm i l'oli d'oliva) i proteïnes d'alta qualitat (quan duen ous i llet). El seu contingut en vitamines no és gaire destacable, ja que els processos de cocció en destrueixen la major part.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.