Bull de cap

Inici>Productes >Bull de cap

Bull de cap

És un bull força arrelat als costums gastronòmics de la comarca de l'Alt Urgell, molt apreciat pel seu sabor intens. Era un dels subproductes de la matança per aprofitar les carns del cap i, per tant, un dels últims en elaborar-se.

  • Bull de cap
1
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Es tracta d'un bull especialment saborós, que fa servir una proporció força alta de carn del cap del porc en la seva composició. S'elabora amb morro, orella, llengua i careta de porc salades i escaldades juntament amb les cotnes, i s'emboteix en el budell cec. En resulta un embotit tendre, amb moltes textures i coloracions a causa de la seva composició. S'acostuma a menjar sol, amb pà amb tomàquet o en entremesos.

Categoria: Embotits.
Propi de: Alt Urgell
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es troba en algunes xarcuteries de la comarca de l'Alt Urgell, normalment en aquelles que n'elaboren.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborat a base de carn, greix i menuts del porc, és un aliment molt energètic, ric amb proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. També se'n destaca un contingut important de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.