Bufat del Vendrell

Inici>Productes >Bufat del Vendrell

Bufat del Vendrell

És una pasta seca i cruixent elaborada per primera vegada fa un segle aproximadament a les pastisseries i fleques del Vendrell. Actualment és una de les especialitats dolces més identificatives d'aquesta vila.

  • Bufat del Vendrell
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un dolç fet amb avellanes, sucre, farina i clara d'ou, amb una aparença similar a un souflé endurit. D'aquí li ve la denominació 'bufat'. Presenten una textura esponjosa, dura i fràgil i en la seva aroma hi destaca l'avellana. Per elaborar els bufats es barregen tots els ingredients, s'estén la pasta a sobre d'una taula, es talla a mà en forma de quadradets, es col·loquen en una safata i es fornegen. S'acostumen a menjar en les dates senyalades, sobretot durant l'estiu i les festes majors i ha esdevingut un producte de record per als visitants.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: El Vendrell
Informació complementària:

Es ven a pastisseries i fleques del Vendrell, envasats en bosses o capses.

Atributs i propietats nutricionals:

El Bufat del Vendrell és un producte molt complet, amb un elevat contingut energètic. Les avellanes aporten una quantitat important de greixos monoinsaturats, que afavoreixen el control dels nivells de colesterol i triglicèrids, i vitamina E, beneficiosa per a la prevenció de malalties cardiovasculars. El sucre és una font d'hidrats de carboni simples, per tant, una font d'energia ràpida. I finalment, la clara d'ou aporta proteïnes d'elevat valor biològic.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Baix Penedès
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.