Bringuera

Inici>Productes >Bringuera

Bringuera, cec, bisbe

Aquest embotit cuit i de sang de porc té un sabor intens i persistent, i és típic de l'Alt Urgell i d'Andorra. Antigament es deixava assecar per tal de tenir-ne a l'estiu, com a esmorzar o berenar durant les tasques agrícoles.

  • Bringuera
  • Bringuera
1
2
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Per fer aquest embotit s'utilitza el budell sec o la bufeta. Se selecciona la carn del cap ja cuita, les cotnes escaldades, una mica de carn magra i cansalada grassa, freixures i, com a condiments, sal, pebre, algun ou perquè lligui la pasta i una mica de sang perquè agafi color. Una vegada embotida queda molt llisa i rodona i en resulta una textura tendra i greixosa. Actualment s'acostuma a consumir tendra, amb pa amb tomàquet o en entremesos.

Categoria: Embotits.
Propi de: Alt Urgell
Informació complementària:

Aquest producte es comercialitza sobretot en xarcuteries properes a la zona de producció.

Atributs i propietats nutricionals:

És un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol però, alhora, ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B i A. Pel fet de contenir la sang del porc, es converteix també en una excel•lent font de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.