Bolets secs de l'Alta Ribargorça

Inici>Productes >Bolets secs de l'Alta Ribargorça

Bolets secs de l'Alta Ribargorça

L'Alta Ribagorça és una de les comarques on s'hi fan més bolets i amb una gran tradició de conservar-los assecats.

  • Bolets secs de l'Alta Ribargorça
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

L'assecat dels bolets consisteix a exposar-los a l'aire a temperatura ambient, o bé escalfar-los, amb l'objectiu que perdin per dessecació tota l'aigua que contenen. Les varietats de bolets de carn més magra, que creixen a diversos indrets de l'Alta Ribagorça i que són les més indicades per aplicar-hi aquest sistema de conservació són: trompetes de la mort, cama-secs, rossinyols, rossinyols, ceps, rovellons,... Es recol·lecten a la primavera o a la tardor, però l'assecat en garanteix el consum durant tot l'any. Després d'aquest procés, els bolets presenten un aspecte més rugós i dur, així com més enfosquit.

Categoria: Bolets.
Propi de: Alta Ribagorça
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitzen en pots o en bosses hermèticament tancades, en botigues d'alimentació de la zona i en algunes d'especialitzades d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

Els bolets són principalment aigua, fibra, vitamines i minerals, ja que no aporten gens de greix i molt pocs hidrats de carboni. Quan estan secs, es concentren tots els seus components, així com els seus sabors i aromes. A nivell nutricional, es poden encabir dins del grup de verdures i hortalisses de les quals es recomana un consum diari. A més a més, els bolets són una de les poques fonts no marines de iode, essencial per la síntesi de les hormones tiroïdals. Són beneficiosos també pel seu contingut en fòsfor, necessari per la formació d'ossos i dents, i en ergosterol, un compost que es transforma en vitamina D, que afavoreix una correcta absorció del calci.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.