Bleda del Baix Llobregat

Inici>Productes >Bleda del Baix Llobregat

Bleda del Baix Llobregat

L'horta del Delta del Llobregat és ideal per a cultivar bledes, afavorides pel sòl permeable, la irrigació continuada i la insolació de l'àrea.

  • Bleda del Baix Llobregat
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Les bledes del Baix Llobregat, de la família de les Quenopodiàcies, presenten en general un aspecte vistós, amb les fulles externes d'un verd viu i nervis blanquinosos. La plantació de bledes es fa directament o per transplantament durant pràcticament tot l'any. La collita es realitza de manera progressiva i el moment de fer-la se sap per la longitud de les fulles, quan cal extreure'n una part o bé la planta sencera.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Baix Llobregat
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

La proximitat amb Mercabarna fa que les bledes del Baix Llobregat es distribueixin àmpliament a tota l'àrea metropolitana.

Atributs i propietats nutricionals:

Les seves fulles verdes són una magnífica font d'àcid fòlic (o vitamina B9), molt recomanada durant l'embaràs, i també de potassi i magnesi, sals minerals relacionades amb el bon funcionament de l'activitat muscular. Gairebé no aporta calories i, quan en mengem, estem ingerint bàsicament aigua (més del 92% del seu pes ho és), fibra, vitamines i minerals i, per tant, és un aliment regulador del nostre organisme que cal que estigui present en la nostra alimentació de forma habitual.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.