Baldana d'arròs

Inici>Productes >Baldana d'arròs

Baldana d'arròs, botifarra d'arròs

La baldana d'arròs, similar a un botifarró, és l'embotit càrnic més popular de les Terres de l'Ebre i, fins i tot, s'organitzen baldanades populars.

  • Baldana d'arròs
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un embotit cuit de color negre vermellós, que es fa farcint un budell prim amb sang de porc, cap, cotnes, arròs, cansalada, pebre i sal i, de vegades, pinyons. Es presenta en enfilades llargues d'uns 10 cm cada peça. En ser un aliment calòric, es sol consumir en major mesura durant els mesos d'hivern, ja sigui fregida, a la brasa, a la planxa o en preparacions tradicionals com l'olla barrejada.

Categoria: Embotits.
Propi de: Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre, Terra Alta
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es pot adquirir a les xarcuteries i carnisseries de les Terres de l'Ebre, així com en alguns establiments i mercats especialitzats d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

La combinació dels diferents ingredients que composen la baldana el fan un aliment molt nutritiu. La cansalada aporta una elevada quantitat de greix, sobretot saturat. La sang conté una gran proporció de proteïnes i uns nivells de ferro considerables. I, per últim, l’arròs aporta hidrats de carboni.  Tots aquests elements el converteixen en  un aliment molt energètic que aporta gran diversitat de nutrients.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.