Arròs DOP del Delta de l'Ebre

Inici>Productes >Arròs DOP del Delta de l'Ebre

Arròs DOP del Delta de l'Ebre

El Delta de l'Ebre és la zona de Catalunya amb més tradició en la producció d'arrossos. En aquesta DOP hi ha sis varietats autoritzades: bahia, bomba, montsianell, sènia i tebre. Una vegada recol·lectat, l'arròs es deixa assecar, s'emmagatzema, es mol per treure'n la pellofa i les impureses i es renta abans d'envasar-lo.

  • Arròs DOP del Delta de l'Ebre
  • Arròs DOP del Delta de l'Ebre
1
2
Distintiu:
    • DOP Arròs del Delta de l'Ebre
    • DOP Arròs del Delta de l'Ebre
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

El desenvolupament del conreu de l'arròs en aquesta zona és motivat tant per les característiques climàtiques com per la seva salinitat i l'altura de la capa freàtica. És un arròs de gran qualitat productiva i gustativa.

Categoria: Arròs, cereals i llegums.
Propi de: Deltebre, Camarles, L'Ampolla, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

L'arròs es comercialitza exclusivament en la categoria extra, i només es pot incloure un únic tipus de varietat en cada envàs. S'envasa en capses o bosses de 500 g, 1,2 i 5 kg, condicionades a la vegada; en caixes de cartró o bosses de plàstic que garanteixen la integritat de l'envàs amb un pes màxim de 24 kg. A l'etiqueta figuraran, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom 'Arròs del Delta de l'Ebre. Denominació d'Origen Protegida', el logotip i el símbol comunitari.

Atributs i propietats nutricionals:

El component principal de l’arròs és el midó, convertint-lo en una excel•lent font d’energia.
El seu contingut en proteïnes és similar al de la resta de cereals, però es tracta d’una proteïna de major qualitat, ja que conté més lisina, un aminoàcid essencial que es digereix millor i té un valor biològic superior. Si es combina amb un llegum s’obté una proteïna de gran qualitat.
A causa a la seva bona digestibilitat i astringència és un bon aliment per recuperar-se d’una gastroenteritis. La seva versió integral conté més quantitat de fibra, vitamines i minerals. Es tracta d’un cereal sense gluten i, per tant, apte per a celíacs.

Comentaris rebuts (1)
  • suso
  • 20/06/2012 a les 9:32 am (Europe/Berlin +02:00)
  • "Jo crec que falten les marcas
    "
    • La seva puntuació
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.