Anxova de l'Escala

Inici>Productes >Anxova de l'Escala

Anxova de l'Escala

L'anxova, Engraulis encrasicolus, és un peix que se sala a diverses localitats del golf de Roses, tot i que la població on més se n'ha mantingut la tradició és a l'Escala. Els grecs van introduir la tècnica de la conservació de la salaó i posteriorment els romans van continuar amb aquest art de salar i avui en dia encara es manté.

  • Anxova de l'Escala
  • Anxova de l'Escala
  • Anxova de l'Escala
  • Anxova de l'Escala
  • Anxova de l'Escala
  • Anxova de l'Escala
1
2
3
4
5
6
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Cal distingir entre anxova i seitó. L'anxova és el producte tractat i el seitó, el peix fresc. També s’anomena seitó al peix fresc macerat amb vinagre i conservat en oli. Pel que fa a l'anxova, per fer-ne la salaó s'utilitzen anxoves fresques, sal, herbes aromàtiques i espècies. Hi ha dos mètodes d'elaboració: en salmorra (amb sal i aigua salada), i en oli (l'anxova primer es dessala i després es conserva en oli). El procés de maduració en ambdós casos és de 8 mesos i, després, les anxoves s'introdueixen en flascons de vidre. Les anxoves de l'Escala són molt aromàtiques i saboroses, amb un gust persistent.

Categoria: Conserves.
Propi de: L'Escala
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitzen preferentment en flascons de vidre de diverses mides i a l'engròs, de vegades en envasos de plàstic. Se'n pot adquirir en botigues de queviures d'arreu de Catalunya, preferentment a la zona del golf de Roses.

Atributs i propietats nutricionals:

L’anxova és un peix blau i, com a tal, ric en greixos i en àcids grassos omega 3. Aquests contribueixen a disminuir els nivells de colesterol i de triglicèrids plasmàtics i, a més a més, augmenta la fluïdesa de la sang prevenint la formació de coàguls i d’èmbols. Es recomanen, com a mínim, dues racions de peix blau a la setmana. L’anxova, en conservar-se amb molta sal, caldrà rentar-la molt bé i limitar-ne el consum en casos de hipertensió arterial o dietes sense sal.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.