Anguila del Delta de l'Ebre

Inici>Productes >Anguila del Delta de l'Ebre

Anguila del Delta de l'Ebre

Aquest peix ha estat una captura habitual al Delta de l'Ebre i és un dels ingredients bàsics de la seva singular gastronomia. Amb ella s'elaborava una conserva molt tradicional, el xapadillo, que els restauradors de la zona han tornat a recuperar.

  • Anguila del Delta de l'Ebre
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

L'anguila és un peix de cos molt llarguerut i cilíndric, amb escates petites i superfície mucosa i relliscosa de color marró o verdós. És una espècie migratòria que viu tant a l'aigua salada com a la dolça. Les anguiles petites, dites angules, no sobrepassen els 10 cm. De grans poden arribar als 80 cm de llargària. Per a la seva captura, a les Terres de l'Ebre s'utiliza la pràctica del gànquil, que consisteix en l'ús d'una bossa de xarxa allargada sostinguda per una estructura rodona de ferro. Tenen un sabor intens i una carn consistent.

Categoria: Peix i marisc.
Propi de: Baix Ebre, Montsià
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfeboctnovdes
Informació complementària:

L'anguila es comercialitza en conserva, els anomenats xapadillos, en botigues de la zona. També es ven fresca en peixateries de la zona i d'altres indrets de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

És un peix blau i,  per tant, té un alt contingut en greixos i en colesterol. Però, a  diferència de la resta de peixos grassos, l’anguila té poca quantitat d’àcids grassos omega 3. L’excel•lència d’aquest peix és conferida per la gran quantitat de vitamina A que emmagatzema dins del greix, que ajuda al creixement de l’organisme, millora la visió i l’estat de la pell. També té una quantitat destacable de vitamina E, amb activitat antioxidant.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.